Amíg még van valamirevaló használható sütőtök a piacon, igyekszem élni a lehetőséggel. 🙂 Ez a süti eredetileg reggeli süteménynek készült, krém nélkül, végül inkább amolyan vendégváró falat lett belőle. Az igazság az, hogy a tészta önmagában picit fújtós lenne a kókusz miatt, de a krém ezt remekül ellensúlyozza, illetve a díszítésnek szánt mandarin is besegít, így már posztolásra érdemesnek éreztem a végeredményt. 🙂 Azért nem kell ám megijedni tőle, krém nélkül is simán betoltuk a tepsi felét… 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- kb. 50 dkg hámozott sütőtök
- 20 dkg apró (vagy apróra darált) kókuszreszelék
- 8 dkg kókuszliszt
- 3 ek. eritrit
- 4 db tojás
- 1 mk. gyömbér
- 1 ek. kókuszzsír
- 1-1,5 dl kókusztej
- 1 mk. szódabikarbóna
A sütőtököt aprítógépben alaposan ledaráltam, a tojásokat az eritrittel és a zsírral felvertem, a száraz hozzávalókat elegyítettem, majd mindent összekevertem. Egy kb. 25 x35 cm-es, kókuszzsírral kikent tepsi aljába nyomkodtam a tésztát, és 180 fokon 30 percig sütöttem.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 db avokádó
- 2 db banán
- 4 db mandarin (magozva) + 3-4 db a díszítéshez
- 6 ek. kakaó
- 2 púpos ek. kókuszzsír
- 6-8 ek. eritrit
Minden hozzávalót egy tálba tettem, és krémesre turmixoltam.
Mikor a tészta kihűlt, rákentem a tetejére a krémet, és hűtőbe tettem kicsit dermedni. Tálaláskor felkockáztam, és a tetejüket 1-1 gerezd mandarinnal díszítettem.