Májas batyu

Ez volt a tegnapi vacsoránk, és azt kell, hogy mondjam, nagyon büszke vagyok rá! 🙂 Nyálcsorgatóan guszta volt illatra és küllemre is, és az íze sem maradt el a várttól. Finom puha maradt benne a májas töltelék, a ropogósra sült szalonna a parmezánnal pedig megkoronázta az egészet. Ha valaki egyáltalán nem fogyaszt sajtot, szerintem nyugodtan kihagyható, anélkül is finom és mutatós lesz! 🙂 Gyorsan elkészült, nem olyan macerás, mint azt első ránézésre gondolná az ember.

tmp_majas batyu 5-269666273

Hozzávalók:

  • kb. 65 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. zsír
  • majoranna (sok)
  • 2 db tojás
  • 12 szelet császárszalonna
  • kevés reszelt parmezán

tmp_majas batyu 6-2003999524

A májat megmostam, apróra daraboltam. A hagymát szintén apróra vágva a zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a májat, fűszereztem, és 1-2 percig sütöttem. Nem kell teljesen készre  pirítani, mert betoljuk még a sütőbe is. Hagytam egy picit kihűlni, és a két, felvert tojással összeforgattam. 6 db szufléformát 2-2 keresztbe tett császárszalonnával kibéleltem, és megtöltöttem őket a májjal. A szalonnák végét ráhajtottam, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem. A tetejüket megszórtam reszelt parmezánnal, és visszatoltam még úgy 7-8 percre a sajt pirulásáig.

Nagyon mutatós, nagyon finom! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás “Májas batyu” bejegyzéshez

  1. Szia!
    Nagyon jól néz ki, és biztos finom is!
    Azt szeretném kérdezni, hogy hol szoktál „tiszta” bacont venni?

    1. Szia! Csalódást kell okoznom sajnos, nem „tiszta” a bacon… Ha van időm és energiám, odafigyelek erre is, de az esetek többségében egyelőre sajnos nem. Itt pl. sima spar-os, előrecsomagolt császárszalonnát használtam. Üdv: Niki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .