Mit tesz az ember lánya, aki imád sütni, ha a születése napját otthon tölti? Naná, hogy fincsi reggelit kreál magának! 🙂 Igazából nem tartott sokáig, a hozzávalókat csak össze kell keverni, be a sütőbe, és fél óra múlva fogyasztható is az illatos, finom sütemény. Hasonló már volt itt a blogon, személy szerint a málna a kedvenc “sütitöltelékem”, de persze bármi mással helyettesíthető, illetve az eredeti receptben nem is kerül a tésztába semmi.Tuti recept arra, hogy jól induljon az ember (születés)napja! 🙂
Hozzávalók:
- 125 g átszitált gesztenyeliszt
- 10 dkg-nyi édesítés (nálam 1/2 mk. stevia por)
- 90 g kókuszzsír
- 3 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. kókuszkrém
- 2 ek. víz
- csipet só
- 12 dkg (fagyasztott) málna
A málna kivételével mindent alaposan összekevertem gépi habverővel, majd beleforgattam a megmosott (így félig felengedett) málnát. 170 fokon 25 percig sütöttem.
Javaslom, hogy aki teheti szilikonos formában készítse, nálam a fotó, na meg a virágos lelkivilágom kedvéért került csak muffin papírba… 🙂