Szerencsére mi imádjuk a zellert, de ezzel a levessel szerintem annak is édemes legalább egyszer megpróbálkoznia, aki nincs oda érte. Nagyon finom, laktató, legalábbis én elég sűrűre hagytam, így az volt… 🙂 A levest nálunk paradicsomos husi követte paleo tésztával, na az már kifogott mindkettőnkön.
Hozzávalók:
- 2 fej zeller
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2-3 ek. kókuszzsír
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk szerecsendió
- só
- bors
- reszelt parmezán a tetejére
Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a megpucolt, feldarabolt zellert és répát, összeforgatom, és fedő alatt pár percig párolom. Felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, hozzáadom a fűszereket, és puhára főzöm a zöldségeket. Botmixerrel összeturmixolom, ha szükséges, felöntöm még vízzel, és forralok még egyet rajta.
Mi reszelt parmezánnal szórtuk meg tálaláskor, ez nagyon finom volt hozzá, de biztosan jó más krémleves-betéttel is.