Nem titok, hogy az elkészítése Trollanyu „Shepherd’s pie – paleo” receptjén alapul. Szemeztem vele egy pár napja, és végül megszületett. Csak azért nem az eredeti verzió, mert nem készültem rá rendesen, és 1-2 hozzávaló nem volt itthon, illetve tápióka keményítőről például csak mostanában hallottam először. A lényeg, hogy fantasztikus lett a végeredmény, úgy tervezem, pár nap múlva ismét megcsinálom. 🙂
Hozzávalók a fasírt részéhez:
- 500 g darált hús
- 1/8 zeller
- 1 nagy répa
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- bors
- 1 tk. oregánó
- 1 tk. tárkony
A zellert és a répát, miután megtisztítottam és feldaraboltam őket, aprítógépben kisebb darabokra daráltam. Az összes hozzávalót összegyúrtam, és libazsírral kikent sütőtálba simítottam.
Hozzávalók a karfiolkrémhez:
- 1 fej karfiol
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
A karfiolt megtisztítottam, és rózsáira szedve puhára pároltam. Alaposan összeturmixoltam a többi hozzávalóval, és a húsos alapra kentem.
Alufóliával lefedve először 190 fokon 30 percig sütöttem előmelegített sütőben, majd alufólia nélkül még visszatoltam kb. 15-20 percre.