Fonott fokhagymás sertésszűz

Ehhez a recepthez most sokat nem fűznék hozzá, este volt, éhesek voltunk,  megsütöttem, megettük… 😀 Sokat nem kell szórakozni vele, és nagyon finom! 🙂 Ráadásul elég mutatós, vendégeknek is nyugodt szívvel tálalható!

tmp_fonott sertes 42108529384

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz
  • 6 szelet császárszalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2-3 evőkanál zsír

tmp_fonott sertes 6127498239

A hús végeit egyben hagyva, a közepét három csíkra vágtam. Sóztam, borsoztam, és belefontam a császárszalonnát. Egy evőkanál zsírban elkevertem a szétnyomott fokhagymagerezdeket, bekentem vele a hús tetejét. Kizsírozott tepsibe tettem, aláöntöttem kb. 0,5 dl vizet, és alufóliával lefedtem. 200 fokon 50 percig sütöttem, majd levettem róla az alufóliát, és egy sínnel feljebb helyezve pirosra sütöttem (kb. 15-20 perc, én grill fokozaton csináltam, néha meglocsoltam a levével). Karfiolrizzsel tálaltam.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .