Almás morzsasüti

Sanyi anyukája elhalmozott minket a kertjükben érő zöld almákkal, aminek jó részét sütiben tervezem felhasználni. Ennek ellenére ehhez a verzióhoz pont, hogy valami lédúsabb almát javasolnék, ami picit szaftosabbá teszi a végeredményt. Persze így sem rossz egyáltalán, sőt! 🙂

morzsasuti8

Hozzávalók:

  • 0,5 kg alma (tisztított súly)
  • 8 dkg aszalt vörös áfonya (elhagyható, vagy pl. mazsola is mehet bele)
  • 2 ek. porxukor az alma szórásához
  • 1 tk. fahéj
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg őrölt törökmogyoró
  • 8 dkg gesztenyeliszt
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg xilit vagy eritrit (én 1/2 mk. stevia port használtam, ezért, hogy a szárazanyag tartalom nagyjából megmaradjon, kicsit emeltem a lisztek mennyiségén a leírthoz képest)
  • 10 dkg kókuszzsír

morzsasuti5

Az almákat meghámoztam, felkockáztam, és egy kókuszzsírral kikent sütőtálba szórtam az áfonyával együtt. A tetejét meghintettem a porxukorral kikevert fahéjjal. A tésztához a többi hozzávalót kézzel összedolgoztam, és az alma tetejére morzsoltam.  180 fokos, előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütöttem 30 percig, majd levéve a fóliát, visszatettem, míg megbarnult a teteje (kb. 5-10 perc).

morzsasuti7

Édes kesutejföllel meglocsolva még finomabb! 🙂

morzsasuti9
Szuper reggeli! 🙂
Print Friendly, PDF & Email

“Almás morzsasüti” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..