Ez a vacsora nem úgy indult, hogy megosztom majd a blogon, de annyira finom lett, hogy mindenképpen éremesnek tartom rá. Eredetileg a cél mindössze annyi volt – mint megannyi más alkalommal -, hogy gyorsan összehozzak valami ehetőt a hűtőszekrényem nyújtotta lehetőségeken belül. 🙂
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 3 db nagy sárgarépa
- 1 fej zeller
- 2-3 ek. kókuszzsír
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 80 dkg csirkemell
- 2 ek. mangalica zsír (vagy bármilyen más zsír)
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. tárkony
- 1 tk. bazsalikom
- 1 ek. mustármagos mustár
A póréhagymát felkarikáztam, és megpároltam a kókuszzsíron. A zellert feldaraboltam, és a répával együtt vékony szeletekre vágtam. Mikor a hagyma megpárolódott, hozzáadtam az áttört fokhagymát, majd a zöldségeket. Sóztam, borsoztam, és kb. 1,5 dl vízzel fedő alatt félpuhára pároltam. A csirkemelleket megmostam, csíkokra vágtam, és a zsíron a fűszerekkel és a mustárral fehéredésig összeforgattam. Ezután ráborítottam a párolt zöldség tetejére, lefedtem, és 190 fokos sütőben 30 percig sütöttem.