Fasírtgolyók kínai kellel

Eredetileg kínai kel főzeléket szerettem volna készíteni tegnap estére, de ahhoz már elég fáradt voltam, illetve a Sanyi sikeresen be is aludt vacsorakészítés közben… 🙂 Persze mikor megkapta, gyorsan felébredt, annyira, hogy még ki is ment a konyhába repetáért. 🙂 Szóval finom lett tényleg, és gyorsan kisültek a kis golyócskák.

tmp_fasirtgolyok539473116

Hozzávalók:

  • 400 g darát sertéshús
  • 2 db tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma aprítva
  • 1 szál sárgarépa aprítva
  • 1/4 zeller (kis fej volt) aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1 tk. só
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • kókuszzsír a sütéshez
  • pár kínai kel levél a tálaláshoz

A fasírt hozzávalóit összekevertem, és apró golyókat formázva belőle közepes lángon kisütöttem őket a zsírban. Kínai kel leveleken tálaltam, nagyon finom volt hozzá! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .