Eredetileg kínai kel főzeléket szerettem volna készíteni tegnap estére, de ahhoz már elég fáradt voltam, illetve a Sanyi sikeresen be is aludt vacsorakészítés közben… 🙂 Persze mikor megkapta, gyorsan felébredt, annyira, hogy még ki is ment a konyhába repetáért. 🙂 Szóval finom lett tényleg, és gyorsan kisültek a kis golyócskák.
Hozzávalók:
- 400 g darát sertéshús
- 2 db tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma aprítva
- 1 szál sárgarépa aprítva
- 1/4 zeller (kis fej volt) aprítva
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 tk. só
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom
- kókuszzsír a sütéshez
- pár kínai kel levél a tálaláshoz
A fasírt hozzávalóit összekevertem, és apró golyókat formázva belőle közepes lángon kisütöttem őket a zsírban. Kínai kel leveleken tálaltam, nagyon finom volt hozzá! 🙂