Epres-kókuszos tekercs

Ez a recept nagy sajnálatomra nem az én művem, de annyira de annyira finom és szép süti, hogy muszáj megosztanom Veletek. 🙂 A kedvenc Facebook-os klubomban Endrődi Rita tette közzé ezt a receptet egy-két hete képpel együtt, és rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Régi kedvencem a kókuszos keksztekercs, és a kép alapján nagyon hasonlónak tűnt (ő nem tett bele epret). Miután elkészült, kiderült, hogy ízében nem sok köze van hozzá, de ez semmit nem von le az értékéből. 🙂 A kókuszkrémbe én az ajánlott pár csepp citromlénél kicsit többet tettem, így egészen túrószerű hatása lett.

tmp_kokusztekercs 2-748635639

Hozzávalók a „tésztához”:

  • 6 db tojás
  • 2 ek. kakaó
  • 3 ek. eritrit/xilit vagy 1 nagyobb banán péppé nyomva (Sanyi szerint így a tuti :-)) vagy 3/4 mk. stevia por
  • csipetnyi só

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a kakaóval és az édesítővel, majd óvatosan összeforgatom a habbal. Sütőpapírral bélelt tepsiben (25×35 cm) 180 fokon 15 percig sütöm, majd hagyom kihűlni.

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek. kókuszzsír
  • 2 ek. eritrit/xilit vagy méz
  • 1 dl víz
  • vanília
  • kevés citromlé (kóstoljátok hozzáadás közben, nálam úgy 1 ek. lett)
  • kb. 10 szem eper

A reszeléket a zsírral aprító segítségével krémmé dolgozom (1-2 perc), majd kikeverem a többi hozzávalóval (az epren kívül).

A tésztát kifordítom egy másik sütőpapírra, óvatosan lehúzom róla a papírt. Megkenem a krémmel, és belenyomkodom az apróra vágott epreket. Feltekerem, és a hűtőbe teszem. 5-10 perces állás után fogyasztható is! 🙂

tmp_kokusztekercs239732863

Hatalmas előnye az íze és a külleme mellett, hogy irtó gyorsan elkészül: attól a perctől kezdve, hogy kiléptem a konyhába nekiállni, egy órán belül már fogyasztottuk is, úgy, hogy egy picit még a hűtőben is állt. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Egy hozzászólás “Epres-kókuszos tekercs” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .