Kezd magával ragadni a karácsonyi hangulat. Mindig is imádtam ezt az időszakot, de most, életemben először, még adventi koszorút is készítettem. 🙂 Tegnap elkezdtem nézegetni a karácsonyi paleos sütiket, és mikor hazaértem, muszáj volt sütnöm valamit, annyira megkívántam az édeset… Sajnos vagy sem, de mindig nagyon szerettem a sima, lisztes teasüteményeket, és valami hasonlót szerettem volna produkálni. Sikerült! 🙂 Olyan finom lett elsőre, hogy nem is szándékozom módosítani rajta semmit, ráadásul még másnap is illatozik… Lehet, hogy harmadnap is, de erről sajnos már nem tudok beszámolni. 🙂 Nagyon gyorsan elkészül, a sütéssel együtt legfeljebb 45 percemet vette igénybe.
Hozzávalók:
- 7 dkg mandula
- 4 dkg szezámmag
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1/3 mk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 5 dkg lágy kókuszzsír
- 2 ek. eritrit
- 1 ek. méz
- 2 mk. fahéj
- 1 mk. gyömbérpor
- 2 tk. kakaó a tészta felébe
A mandulát, szezámmagot és kókuszreszeléket aprítóban finomra darálom, hozzákeverem a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat a zsírral, az eritrittel és a mézzel kikeverem, majd összevegyítem a szárazanyaggal. A tészta felébe belekevertem a kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy-egy teáskanálnyi halmokat tettem. Érdemes a halmok között teret hagyni, mert sütés közben szétlapulnak. 180 fokon sütöttem, sajnos nem figyeltem, hogy meddig, de olyan 15-20 perc lehetett. Figyeltem, hogy nagyjából mikor jó, és amikor elkezdte megkapni a szélét, kivettem. 🙂
Nem mondom, hogy óriási volt a különbség a kakaós és nem kakaós verzió között, annyit azonban megfigyeltem, hogy a kakaós kevésbé lapult el. Ezen valószínűleg 1-2 teáskanál kókuszliszttel is lehet segíteni, de engem egyáltalán nem zavart, így lett tökéletes! 🙂
Miközben ezt írtam, elfogyott az a maradék pár darab is, jaj… 🙂
Egy hozzászólás “Illatos karácsonyi teasütemény” bejegyzéshez