Nagyon régen próbálok olyan kenőmájast készíteni, ami igazán annyira krémes és finom, ahogyan én szeretem. Ez olyan. 🙂 Az érdem nem egészen az enyém: úgy történt ugyanis, hogy a sógornőmtől saját készítésű kenőmájast kaptunk Karácsonyra. Sajnos Sanyi éppen beteg volt, így nem fogyasztottuk el azonnal, betettük a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Amikor végül előkerült, a fagyasztásnak köszönhetően sajnos kissé vizes hatású lett, így hozzákevertem egy kevés zsiradékot. Ha ettetek már finomat…! 🙂 Szóval azonnal elkértem a receptet, és kis átalakítással elkészült a kedvenc kenőmájasom! 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db tojás
- 10 dkg tisztított vaj (ghí) vagy kacsazsír (ha valakinek nem okoz problémát, és használja, lehet jó minőségű vaj is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 mk. só
- 3 mk. majoranna
- 2 mk. bazsalikom
Elkészítés:
A májat megmostam, és forrásban lévő vízbe dobva kb. 10-15 percig főztem. A répát megtisztítottam, feldaraboltam, és a megmosott tojással együtt egy másik fazékba tettem főni. A tojást forrástól számított 10 perc után kivettem, a répát egy kicsivel később, amikor teljesen megpuhult. A májat, a répát, a héjától megszabadított tojást, a zsiradékot és az összes fűszert egy mélyebb tálba tettem és botmixerrel alaposan összeturmixoltam.
A répát egyáltalán nem érezni ki belőle, de nagyon jó állagot ad neki, és persze roppant egészséges! 🙂
Isteni! Tojás nélkül csináltam ugyan mert mostanában sajnos nem bírja a gyomrom a sok tojást, így ahelyett reggelire készítettem. Ilyen finomat még életemben nem ettem! Nagyon köszönöm a receptet!
De jó ezt olvasni! 🙂 Nagyon örülök, hogy ízlett, szívesen! 🙂
Niki
Én rendelnék ebből a fantasztikusnak tűnő kenőmájasból. Olvasás közben már szinte éreztem az ízét :-))
Gratulálok!!!!!
Nagyon köszönöm! 🙂 Viszem, remélem, nem fogsz csalódni! 🙂