Málnahab

Ma rakott kelt vacsoráztunk, és mintegy melléktermékként készült ez a málnahab, ugyanis megmaradt 5 tojás fehérjéje, amit azért nem árt mielőbb felhasználni. Finom, könnyű levezetés volt.

tmp_malnahab1775972266

A hozzávalók:

tmp_P11107701956760377

A kókusztejet összeturmixoltam a málnával (a kettő összesen volt 5 dl) és 3 ek. eritrittel, és alacsony lángon feltettem melegedni, közben 1 tk. eritrittel és egy csipet sóval habbá vertem a fehérjét. Mikor a málna elkezdett gyöngyözni, félrehúztam, és gyors mozdulatokkal egy fakanállal alaposan elkevertem benne a tojásfehérjét. Nem vette fel az összes folyadékot, mint az a képen is látszik, de ettől még egyáltalán nem lett rossz. 🙂

Hűtve fogyasztottuk, nehéz volt kivárni… 😉

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .