Valamelyik nap beszereztünk egy szép sertésszűz darabot. Amikor sertéshúst készítek, mindig arra törekszem, hogy lehetőleg ne legyen száraz a végeredmény, ami sajnos nem mindig jön össze, de a jó szándék megvan… 🙂 Itt most összesen három oldalról támogattam meg ezt a dolgot. Az egyik, hogy a pardicsomos szósszal együtt sütöttem, a másik, hogy az egészet bebugyoláltam császárszalonna szeletekkel, a harmadik pedig, biztos, ami tuti, hogy brokkolipürét készítettem hozzá. 🙂
Hozzávalók (2 főre):
- kb. 65 dkg-os sertésszűz darab
- 10-12 szelet császárszalonna
- zsír a sütőtál kikenéséhez
- só
- bors
- 3 paradicsom
- 1 tk. mustár (én mustármagosat használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
A húst megmostam, sóval, borssal fűszereztem, és hosszában bevágtam (igyekeztem egy picit üregesre kialakítani, több-kevesebb sikerrel). A sütőtálat kikentem zsírral, és keresztben belefektettem a szalonnaszeleteket. A paradicsomokat meghámoztam, és összeturmixoltam a mustárral, fokhagymával, sóval, borssal. A húst a tálra fektettem, beletöltöttem a paradicsomos szószt, és beburkoltam a szalonnákkal. Mivel nekem épp, hogy csak összeért a tetején a két szalonnavég, hogy ne csússzon szét, a tetejére tettem még keresztben 3 bacon szeletet. Először 200 fokon sütöttem 15 percig, majd 180 fokon még kb. egy órát.
Egyáltalán nem lett száraz, finoman megpuhult, és jó választás volt hozzá a brokkolipüré. 🙂
Figyelem! Autoimmun betegeknek a paradicsom nem fér bele a paleoba!