Sokáig gondolkodtam, hogy hogyan is nevezzem el ezt a desszertet. Igazából annyi minden került bele, hogy nem nagyon lehet egy jellegzetességét kiemelni. Mindenesetre az összhatás szuper lett, így nem szeretném kihagyni a blogból, csak mert nem vagyok elég kreatív nevet találni neki. 🙂 Egy valamit be kell vallanom: a datolyaszilva (amit egyébként most fedeztem fel) nagyon finom gyümölcs, de nemigen érezni ki az ízét ebben a formában, az édesítéshez és a nedvesítéshez viszont nagyon jól jött.
Hozzávalók:
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg kókuszreszelék
- kb. 3 csapott ek. kókuszliszt
- 1 ek. kókuszzsír
- 12 szem datolya
- 1 datolyasziva
- 1 banán
- aszalt meggy a közepükre
- darált törökmogyoró a hempergetéshez
A datolyákat alaposan lemosom, a héját a folyó víz alatt ledörzsölöm róla. A datolyaszilva húsával és a banánnal összeturmixolom, majd a darált mandulával, a kókuszreszelékkel és a kókuszzsírral összegyúrom. Annyi kókuszlisztet adok hozzá, hogy formázható legyen a massza, majd kis golyókat gyúrok belőle, és a közepükre egy-egy aszalt meggyet teszek. A végén darált törökmogyoróban hempergetem őket.
Szerintem úgy jó igazán, ha picik a golyók, mert a tészta édes ízét így jól ellensúlyozza a meggy fanyarsága.
A cicámnak is tetszett, csak ő nem megette, hanem elgurigatta az utolsó darabot… 😀
Nyami 🙂 Kipróbálom csak datolyával…