Mostanában megint rákaptam a házi kókusztej készítésre. 😋 Töredelmesen bevallom, hogy bizony gyakran kidobom a visszamaradó reszeléket, egyszerűen csak azért, mert nincs időm foglalkozni vele. Most viszont sikeresen új életre kelt palacsinta formájában, és egyáltalán nem bántam meg, máskor is készül még. 🙂 Igazából tényleg csak így van esélye mostanában újra felhasználódni, ha nem kell a kiszárítással vacakolnom, ugyanis sütőm jelenleg nincs sajnos. Mindenesetre ez így gyors is volt, finom is volt, úgyhogy hajrá! 😁
Hozzávalók:
- kókusztej készítés után visszamaradó reszelék (10 dkg volt eredetileg)
- 10 ek. gesztenyeliszt
- 3 db banán
- 4 db tojás
- kókuszzsír a sütéshez
A banánt villával szétnyomkodtam, a tojást kicsit felvertem, majd az egészet összekevertem. Alacsony lángon, 1-1 kiskanálnyi kókuszzsíron sütöttem ki egyszerre egy palacsintát, ami 3 evőkanál masszát jelentett. Nem vékony, hanem ahogy a képeken is látjátok, inkább olyan amerikai stílusú palacsinták lettek, összesen 6 darab. Forgatni simán lehet, egyik kezemben a hét kilós manómmal is lazán megoldottam… 😅
Az öntet hozzávalói:
- 20 szem fagyasztott eper
- 1/2 liter házi kókusztej
- pici stevia por
- 1-2 csapott tk. konjac liszt (attól függ, milyen sűrűre szeretnéd)
Az egészet alaposan összeturmixolod, és kész. 😊
Egészségedre! 😉