A legutóbbi poszthoz képest a legnagyobb váltás látszólag csak a paradicsom cseréje kesura, ízében és látványban mégis teljesen más az eredmény. Elkészültének oka természetesen csak annyi, hogy maradt még a cukkiniből is, a pulykából is, na de mégse ugyanazt együk. 🙂 Mivel már tegnap reggel eldöntöttem, hogy mi lesz a mai ebéd, a kesudiót már akkor beáztattam. Nem is volt semmi puffadás… 🙂 Autoimmun betegek semmiképp ne hagyják ki ezt a lépést!
Hozzávalók a tejszínes pulykához:
- kb. 0,5 kg pulykamell
- 4 gerezd áttört fokhagyma
- 80 g kesudió
- 1-2 ek. zsír
- só
- bors
- víz
A pulykamellet csíkokra vágtam, majd a forró zsíron megfuttatott fokhagymához adtam. Miután mindenhol megfehéredett, sóztam, borsoztam, felöntöttem kevés vízzel, és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároltam. A kesudióról leöntöttem a vizet, lemostam, majd turmixgépbe téve, vízzel 4 dl-re higítottam, és jó alaposan összeturmixoltam.
Miután a hús megpuhult, hozzáöntöttem a kesutejszínt, és addig rotyogtattam, kevergettem, míg összesűrűsödött.
Hozzávalók a petrezselymes cukkinihez:
- 1 nagyobb cukkini
- kis csokor petrezselyem
- só
- bors
A cukkinit meghámoztam, apróra kockáztam. A petrezselymet felaprítottam, megfuttattam egy evőkanálnyi forró zsiradékon, majd hozzáadtam a cukkinit, sóztam, borsoztam, és folyamatos kevergetés mellett puhára pároltam.
Nagyon finom! 🙂