Ebben a formában először készítettem ezt a vacsorát. Általában darált húst használok hozzá, a cukkinit pedig vékonyabbra szoktam reszelni. Ezúton jelentem, hogy a cukkini tészta vastag csíkokra reszelve az igazi! 🙂 Nagy kedvenc mostanában, gyakori vacsoravendég. Mivel a cukkini gyakorlatilag szinte ízetlen (szerintem), azt hozunk ki belőle, amit csak szeretnénk.
Hozzávalók a paradicsomos pulykamell falatokhoz:
- kb. 0,5 kg pulykamell
- 1 ek. zsír a sütéshez
- 2 gerezd átpréselt fokhagyma
- kb. 0,5 l paradicsompüré (máskor friss paradicsomot használok, hámozom, turmixolom)
- 1-2 dl víz
- 1 tk. oregánó
- 2 tk. bazsalikom
- só, bors
- 10 dkg bacon szalonna (elhagyható)
A pulykamellet megmostam, csíkokra vágtam, majd a forró zsírban megfuttatott fokhagymához adtam. Addig kavartam, amíg megfehéredett minden oldala, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a szószt és a többi fűszert. Kevés vízzel hígítottam, alacsony lángon rotyogtattam, amíg megpuhult a hús. Néha pótoltam a vizet, ha szükséges volt.
Kevés zsiradékon megpirítottam 10 dkg bacon szalonnát, amit tálaláskor a húsra szórtam.
Hozzávalók a cukkini tésztához:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 ek. zsiradék
- só
- bors
A cukkinit meghámoztam (ha lágy a héja, nem szükséges), hosszában vastag csíkokra reszeltem. Felforrósítottam a zsiradékot, hozzáadtam a cukkinit, sóztam, borsoztam, és addig forgattam, amíg finoman megpuhult.
Figyelem! Autoimmun betegeknek a paradicsom nem fér bele a paleoba!