Pulykamell falatok paradicsomos szósszal, cukkini tésztával

Ebben a formában először készítettem ezt a vacsorát. Általában darált húst használok hozzá, a cukkinit pedig vékonyabbra szoktam reszelni. Ezúton jelentem, hogy a cukkini tészta vastag csíkokra reszelve az igazi! 🙂 Nagy kedvenc mostanában, gyakori vacsoravendég. Mivel a cukkini gyakorlatilag szinte ízetlen (szerintem), azt hozunk ki belőle, amit csak szeretnénk.

bolognai1

Hozzávalók a paradicsomos pulykamell falatokhoz:

  • kb. 0,5 kg pulykamell
  • 1 ek. zsír a sütéshez
  • 2 gerezd átpréselt fokhagyma
  • kb. 0,5 l paradicsompüré (máskor friss paradicsomot használok, hámozom, turmixolom)
  • 1-2 dl víz
  • 1 tk. oregánó
  • 2 tk. bazsalikom
  • só, bors
  • 10 dkg bacon szalonna (elhagyható)

A pulykamellet megmostam, csíkokra vágtam, majd a forró zsírban megfuttatott fokhagymához adtam. Addig kavartam, amíg megfehéredett minden oldala, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a szószt és a többi fűszert. Kevés vízzel hígítottam, alacsony lángon rotyogtattam, amíg megpuhult a hús. Néha pótoltam a vizet, ha szükséges volt.

Kevés zsiradékon megpirítottam 10 dkg bacon szalonnát, amit tálaláskor a húsra szórtam.

IMG_0245

Hozzávalók a cukkini tésztához:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 ek. zsiradék
  • bors

A cukkinit meghámoztam (ha lágy a héja, nem szükséges), hosszában vastag csíkokra reszeltem. Felforrósítottam a zsiradékot, hozzáadtam a cukkinit, sóztam, borsoztam, és addig forgattam, amíg finoman megpuhult.

bolognai10

Figyelem! Autoimmun betegeknek a paradicsom nem fér bele a paleoba!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .