Lepény, mert lapos, de tulajdonképpen inkább süti, és ha ismeritek, mind ízében, mind állagában eléggé hasonlít a szórt túrós rétesre. Nem tudom minek köszönhető, mert az összetevőik metszete meglehetősen kis halmaz, amennyire emlékszem, a tojásban talán ki is merül… 🙂 Akár reggelire, akár desszertnek el tudom képzelni. Reggeli esetén a plusz édesítés akár el is hagyható.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 4 dkg házi kókuszliszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 db alma
- 10 dkg mazsola
- 6 db tojás
- 1/2 mk. stevia por
- 1 tk. gyömbér
Elkészítés:
A sárgarépákat megpucolom, felkarikázom, puhára főzöm, majd villával szétnyomkodom. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, a tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, az összes többi hozzávalót pedig alaposan összedolgozom. Óvatosan összeforgatom a habbá vert fehérjékkel, és kókuszzsírral kikent tepsibe simítom. 190 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Melegen könnyen szétesik, de kihűlve szépen szeletelhető.
Szia, van esetleg tipped, a tojást hogyan helyettesítheném? Köszönöm
Szia!
Elnézést a késői válaszért. A tojást sajnos nem nagyon lehet megkerülni ebben a receptben, mert a habbá vert fehérje adja az állagát, lazítja a „tésztát”.
Üdv:
Niki
4 dkg vagy 40 dkg kókuszliszt kell 1 egész adaghoz? Fél adagnál 20 dkg van feltűntetve. Tegnap kipróbáltam (az egész adagnál szereplő recepttel), így is finom lett 🙂
De jó hogy szóltál! Már javítottam is. Szerencsére a jó recept szerint készítetted! 😀