Répás lepény, avagy répasüti

Lepény, mert lapos, de tulajdonképpen inkább süti, és ha ismeritek, mind ízében, mind állagában eléggé hasonlít a szórt túrós rétesre. Nem tudom minek köszönhető, mert az összetevőik metszete meglehetősen kis halmaz, amennyire emlékszem, a tojásban talán ki is merül… 🙂 Akár reggelire, akár desszertnek el tudom képzelni. Reggeli esetén a plusz édesítés akár el is hagyható.

8-V2

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 dkg házi kókuszliszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 db alma
  • 10 dkg mazsola
  • 6 db tojás
  • 1/2 mk. stevia por
  • 1 tk. gyömbér

Elkészítés:

A sárgarépákat megpucolom, felkarikázom, puhára főzöm, majd villával szétnyomkodom. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, a tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, az összes többi hozzávalót pedig alaposan összedolgozom. Óvatosan összeforgatom a habbá vert fehérjékkel, és kókuszzsírral kikent tepsibe simítom. 190 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

Melegen könnyen szétesik, de kihűlve szépen szeletelhető.

Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás “Répás lepény, avagy répasüti” bejegyzéshez

    1. Szia!

      Elnézést a késői válaszért. A tojást sajnos nem nagyon lehet megkerülni ebben a receptben, mert a habbá vert fehérje adja az állagát, lazítja a „tésztát”.

      Üdv:
      Niki

  1. 4 dkg vagy 40 dkg kókuszliszt kell 1 egész adaghoz? Fél adagnál 20 dkg van feltűntetve. Tegnap kipróbáltam (az egész adagnál szereplő recepttel), így is finom lett 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .