Már megszokhattátok, hogy általában este szoktam főzni, ez most sem volt másképp. Pár nappal ezelőtt készült ez a vacsora, és csak annyit fűznék hozzá, hogy nagggyon finom! 🙂 Ráadásul a husifalatokkal tunkolva a zellerkrémet sajátos hangulata van az egésznek. Korábban főztem egy kicsit extrább vacsit, ahol ugyanígy meg kellett pirítani az elején a húst, és miután megfűszereztem, legszívesebben abbahagytam volna az egész főzőcskét, hogy befalhassam mindet! 🙂 Akkor ott nem állt meg a dolog, amit végül is nem bántunk meg (recept hamarosan), de később eszembe jutott ez a sztori, és odagondoltam a husik mellé valami mártogatóst. Maga a „krém” nem is igazán krém, hanem tulajdonképpen zellerpüré kicsit újragondolva. Fincsi!! 🙂
Hozzávalók:
- kb. 500 g hús (igazából bármi lehet, nálam ismét szűzpecsenye volt, így ezt ajánlom leginkább :-))
- kb. 10 dkg ghí vagy kókuszzsír a sütéshez
- só
- színes bors
- 1 fej zeller
- 1 ek. mangalica zsír
- 1 ek. kókuszzsír (+ kevés a gomba párolásához)
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- csipetnyi szerecsendió
- 10 dkg (csiperke) gomba
Megpucoltam, és kis darabkákra vágtam a zellert, majd bő vízben feltettem főni. A húst kb. 1 cm vastag korongokra vágtam, és a zsiradékon megpirítottam mindkét oldalát. Sóztam, borsoztam, félretettem. A gombát megpucoltam, apró darabokra vágtam, és kevés kókuszzsíron fedő alatt megpároltam. A megpuhult zellert egy keverőtálba téve összeturmixoltam a mangalica- és kókuszzsírral, majd hozzáadtam a széttört fokhagymát, a szerecsendiót, kb. 1 tk. sót, és végül belekevertem a gombát is.
Kézzel-lábbal ettem, így esett jól… 🙂
Egy hozzászólás “Sült hús gombás zellerkrémmel” bejegyzéshez