Egy régebbi süteményes könyvem adta az ötletet a recepthez. Nem kérdezzétek, hogy miért Törpilla kedvence, ott ez volt a neve, és nagyon megtetszett… 🙂 Az eredetiből viszont hiányzik a cékla, és fehér csokimáz van a tetején. Bízom benne, hogy azért így is ízlene Törpillának… nekünk nagyon bejött! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált mák
- 30 dkg-os cékla
- édesítés (nálam kb. 3-4 kanál eritrit és 1/4 mk. stevia)
- 5 db tojás
- 1 ek. kókuszzsír
- 0,5 dl víz (vagy a cékla kinyomott leve, csak én azt idő előtt megittam… :-))
A céklát finomra reszeltem, kinyomtam a levét. Hozzáadtam a mákhoz az édesítővel együtt. A tojások sárgáját habosra kevertem a zsírral, és azt is, meg a vizet is hozzáöntöttem a mákos keverékhez. A fehérjét kemény habbá verve forgattam hozzá. 20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöttem, és 180 fokon 35 percig sütöttem.
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 25 g kókuszzsír
- 25 g kakaópor
- 20 g méz
- kb. 1 dl kókusztej
Az összes hozzávalót gépi habverővel alaposan összekevertem. A csokimázat a tortára kentem, nem volt ideje megdermedni az esti nassoláshoz… 🙂