Gesztenyekrém

Mint már tapasztalhattátok, imádom a pohárkrémeket – készíteni és persze enni is… 🙂 Valójában azért szeretem őket annyira, mert nagyon hamar elkészülnek, és nemigen lehet elrontani, tekintve, hogy menet közben folyamatosan kóstoható, variálható a dolog. Egyébként még hálás feladat is, mert egy jól sikerült krémet később akár sütibe is lehet használni. A gesztenyét régebben is szerettem, de ritkán fogyasztottam, mostanában többször megkívánom. Eredetileg a Csudafinom pohárkrém is emiatt született meg, csak abban nem volt túl intenzív az íze, ettől függetlenül tényleg csudafinom lett. 🙂 Ez a mostani verzó sokkal inkább visszaadja az eredeti elgondolást, és a naranccsal igazán jó párost alkot! 🙂

tmp_narancsos gesztenyes poharkrem 1-1632896311

Hozzávalók:

  • 2 csomag natúr gesztenyemassza (nálam Maroni)
  • 2 db banán (valószínűleg avokádóval is működik, kicsit több édesítéssel)
  • 1 Cocomas kókuszkrém (200 ml)
  • 2-3 ek. eritrit vagy egyéb édesítő
  • 2 db narancs a rétegzéshez

A banánt péppé nyomtam, és a többi hozzávalóval (a narancson kívül) gépi habverővel alaposan kikevertem. A narancs gerezdjeit kis darabkákra vágtam, és a masszával felváltva poharkba rétegeztem.

tmp_narancsos gesztenyes poharkrem 2-1696891193

Biztos, hogy jövök még pohárkrémekkel! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*