Májas batyu

Ez volt a tegnapi vacsoránk, és azt kell, hogy mondjam, nagyon büszke vagyok rá! 🙂 Nyálcsorgatóan guszta volt illatra és küllemre is, és az íze sem maradt el a várttól. Finom puha maradt benne a májas töltelék, a ropogósra sült szalonna a parmezánnal pedig megkoronázta az egészet. Ha valaki egyáltalán nem fogyaszt sajtot, szerintem nyugodtan kihagyható, anélkül is finom és mutatós lesz! 🙂 Gyorsan elkészült, nem olyan macerás, mint azt első ránézésre gondolná az ember.

tmp_majas batyu 5-269666273

Hozzávalók:

  • kb. 65 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. zsír
  • majoranna (sok)
  • 2 db tojás
  • 12 szelet császárszalonna
  • kevés reszelt parmezán

tmp_majas batyu 6-2003999524

A májat megmostam, apróra daraboltam. A hagymát szintén apróra vágva a zsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam a májat, fűszereztem, és 1-2 percig sütöttem. Nem kell teljesen készre  pirítani, mert betoljuk még a sütőbe is. Hagytam egy picit kihűlni, és a két, felvert tojással összeforgattam. 6 db szufléformát 2-2 keresztbe tett császárszalonnával kibéleltem, és megtöltöttem őket a májjal. A szalonnák végét ráhajtottam, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöttem. A tetejüket megszórtam reszelt parmezánnal, és visszatoltam még úgy 7-8 percre a sajt pirulásáig.

Nagyon mutatós, nagyon finom! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

“Májas batyu” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Szia!
    Nagyon jól néz ki, és biztos finom is!
    Azt szeretném kérdezni, hogy hol szoktál “tiszta” bacont venni?

    1. Szia! Csalódást kell okoznom sajnos, nem “tiszta” a bacon… Ha van időm és energiám, odafigyelek erre is, de az esetek többségében egyelőre sajnos nem. Itt pl. sima spar-os, előrecsomagolt császárszalonnát használtam. Üdv: Niki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*