Sült hús gombás zellerkrémmel

Már megszokhattátok, hogy általában este szoktam főzni, ez most sem volt másképp. Pár nappal ezelőtt készült ez a vacsora, és csak annyit fűznék hozzá, hogy nagggyon finom! 🙂 Ráadásul a husifalatokkal tunkolva a zellerkrémet sajátos hangulata van az egésznek. Korábban főztem egy kicsit extrább vacsit, ahol ugyanígy meg kellett pirítani az elején a húst, és miután megfűszereztem, legszívesebben abbahagytam volna az egész főzőcskét, hogy befalhassam mindet! 🙂 Akkor ott nem állt meg a dolog, amit végül is nem bántunk meg (recept hamarosan), de később eszembe jutott ez a sztori, és odagondoltam a husik mellé valami mártogatóst. Maga a „krém” nem is igazán krém, hanem tulajdonképpen zellerpüré kicsit újragondolva. Fincsi!! 🙂

tmp_sult hus zellerkremmel 2-1345730381

Hozzávalók:

  • kb. 500 g hús (igazából bármi lehet, nálam ismét szűzpecsenye volt, így ezt ajánlom leginkább :-))
  • kb. 10 dkg ghí vagy kókuszzsír a sütéshez
  • színes bors
  • 1 fej zeller
  • 1 ek. mangalica zsír
  • 1 ek. kókuszzsír (+ kevés a gomba párolásához)
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • csipetnyi szerecsendió
  • 10 dkg (csiperke) gomba

Megpucoltam, és kis darabkákra vágtam a zellert, majd bő vízben feltettem főni. A húst kb. 1 cm vastag korongokra vágtam, és a zsiradékon megpirítottam mindkét oldalát. Sóztam, borsoztam, félretettem. A gombát megpucoltam, apró darabokra vágtam, és kevés kókuszzsíron fedő alatt megpároltam. A megpuhult zellert egy keverőtálba téve összeturmixoltam a mangalica- és kókuszzsírral, majd hozzáadtam a széttört fokhagymát, a szerecsendiót, kb. 1 tk. sót, és végül belekevertem a gombát is.

tmp_sult hus zellerkremmel496008951

Kézzel-lábbal ettem, így esett jól… 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Egy hozzászólás “Sült hús gombás zellerkrémmel” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .