Paleo túró (totu)

Halogattam egy ideje az elkészítését, őszintén szólva voltak fenntartásaim vele kapcsolatban. Most már nincsenek… 🙂 Ránézésre és ízre is kísértetiesen hasonlít a valódi túróra. Talán a zsírosság hiánya az egyetlen, ami megkülönbözteti, de ez egy kis kókuszzsírral könnyedén orvosolható. A belőle készített túrókrémem pedig maga a tökély… 🙂 Senki meg nem mondaná,hogy nincs benne túró.

tmp_totu-2091871170

Az elkészítés módját Anita oldalán találtam, örök hálám érte!

A hozzávalók:

  • 1l víz
  • 1 citrom leve
  • 10 tojás fehérjéje

A vizet a citromlével felforraltam, beleöntöttem a tojásfehérjéket, majd amikor már teljesen kicsapta (kb. 3 perc), gézen átszűrtem. Hagytam kihűlni, kicsöpögni, majd alaposan “kifacsartam” belőle a vizet. Lehet, hogy még alaposabban is lehetett volna csavarni, mindenesetre így 27 dkg paleo túróm lett. Villával összetörtem, és kész! 🙂

Print Friendly

“Paleo túró (totu)” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Szia Viki!
    Kókusztej keresgélése közben akadtam a honlapodra. De jó! Sok érdekes receptet olvasok, és ugyan mi nem vagyunk paleok,de ki fogom próbálni :-), mert nagyon tetszik. A finn nyaralást is olvastam, hát mi ott élünk már két éve, pontosabban Kerava-n. Írtad a kókusz tejet, én is azt keresem, de nekem konzerv van itthon, es sztem ti nem azt mondjatok kókusztejnek, ez nagyon rossz, kókuszreszelékből és vízből sokkal finomabbat készítettem. Ti a dobozost vásároltátok? légyszi majd írd meg nekem. A leippäjusto pedig lakkalekvárral a legfinomabb.
    Még a túróval kapcsolatban, nem lesz tojásfehérje ízű? mert szeretném kipróbálni. Köszi :Adrienn

    1. Szia Adrienn!

      Örülök, hogy tetszik az oldal, remélem, azért hasznát veszed annak ellenére, hogy nem paleozol… 🙂
      Őszintén szólva, nem emlékszem, hogy milyen kókusztejet vettünk pontosan, de az biztos, hogy dobozos volt. Tamperében, a SOKOS-ban vásároltuk. Amúgy, ha engem kérdezel, szerintem nincs olyan finom kókusztej forgalomban (legalábbis én még nem találtam), mint amit az ember otthon készít reszelékből. Picit ugyan macerásabb, de tényleg jobb, ráadásul olcsóbb is. 🙂
      A totunak szerintem nincs tojásfehérje íze, eleve benne van a citromlé, de ha folyamatosan kóstolgatva utána ízesíted még citrommal, édesítővel vagy akár sóval, nagyon fincsi tud lenni. Ami még fontos, hogy a zsírtartalmat pótolni kell, ami ugye a túróban alapból megvan. Erre szerintem a kókuszzsír a legalkalmasabb.

      Szép estét!
      Niki

  2. Szia Viki!
    Nagyon tetszik az oldalad,rendszeres látogatod leszek ezután!!!!!! Most kezdem a “Paleozást”,de már több információt kaptam tőled mint 4-5 ‘paleos oldal’ látogatása után!!
    Köszönöm.
    Orsy. ;- )

    1. Kedves Orsy!

      Nagyon jól esik a hozzászólásod, köszönöm szépen! 🙂 Örülök, ha tetszik az oldal, tervezem a folyamatos bővítést hasznos infók terén.

      Üdv:
      Niki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*