Vasárnap
Ez a nap is eljött. Mintha csak most kezdtük volna, nem?
Ha még mindig nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Na igen, maradt 1-2 dolog az előző napokról, ráadásul a vasárnap reggelek olyan ágyban maradósak, nem bánom, ha nem kell sokat foglalkozni a reggelivel. Így aztán megettük, amit találtunk… 😀
Mindent bele! 🙂
- Töltött káposzta maradéka (tegnapi ebéd kb. 15%-a) – 187 Ft (1 243 Ft *0,15)
- 37,5 dkg sült sütőtök (péntekről maradt) – 75 Ft
- 2 db (30 dkg) banán – 75 Ft
- 2 dkg kesudió – 80 Ft
EBÉD
Marhahúsleves
- 1-1 tál leves zöldséggel, hússal (szerdáról) – 540 Ft
Pulykamáj ragu zöldségpürével (felét ettük meg)
Életemben először találkoztam pulykamájjal, ami végül is egyáltalán nem rossz, sőt! 🙂
- 92,2 dkg pulykamáj szívvel – 783 Ft
- 25 dkg csiperke gomba – 169 Ft (100 Ft kedvezmény)
- 2 fej (11 dkg) vöröshagyma – 20 Ft
- 6 dkg sertészsír a sütéshez – 51 Ft
- 1/2 fej karfiol – 200 Ft
- 1 brokkoli – 340 Ft
- 1 zeller – 135 Ft
- 5 dkg sertészsír a püréhez – 43 Ft
- 1,5 dl házi kókusztej – 38 Ft
- só
- bors
- csipetnyi szerecsendió
A karfiolt és a zellert puhára főztem, a zsírral, a sóval, a borssal és a csipetnyi szerecsendióval összeturmixoltam. Kissé sikerült túlfűszereznem, ezért került bele a kókusztej, ami minden szempontból nagyon jót tett neki, és nem, egyáltalán nem lett kókuszíze a pürének! A brokkolit kevés sóval megpároltam, de már nem turmixoltam, csak simán belekevertem a pürébe.
A pulykaszíveket megtisztítottam, elnegyedeltem. Zsíron megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadtam a szíveket, párszor átforgattam, majd hozzáadtam 0,5 dl vizet, sóztam, és tartaléklángon, fedő alatt puhára pároltam. A vége felé hozzáadtam a nagyobb darabokra vágott gombákat is (a kisebbeket egyben hagytam), azokat is sóztam.
A májat hirtelen kell sütni, hogy finom puha maradjon. Nagyon köpköd sütés közben, védőfelszerelés ajánlott! 🙂 Nekem van egy kifejezetten erre a célra való fémháló, amit a serpenyőre teszek ilyenkor, nagyon jó szolgálatot tesz. Felforrósított zsíron, közepesen magas lángon néhány perc alatt megpirítottam minden oldalukat, majd lekapcsoltam a lángot, sóztam, és fedő alatt hagytam pihenni még 3-4 percet. Nagyon finom lett így!
UZSONNA
Tipikus példája annak, hogy egy desszertet nem kell túlbonyolítani, mégis lehet isteni finom! 🙂
Csokoládés narancsgerezdek
- 50 g kakaópor – 140 Ft
- 50 g kókuszzsír – 63 Ft
- 25 g méz – 50 Ft
- kb. 1/8 mk. stevia por – 8 Ft
- 1,5 dl házi kókusztej – 34 Ft
- 2 db narancs – 140 Ft
A narancsokat gerezdjeire szedtem, a többi hozzávalót pedig összeturmixoltam. Csak mártogatni kell és kész is! 🙂
Ez maradt belőle:
… valójában pár perccel később már ez se… 😉
VACSORA
Marhahúsleves
- 1-1 tál leves szerdáról – 540 Ft
14. napi zárás
Reggeli: 417 Ft
Ebéd: 1 430 Ft (1 779 Ft /2 + 540 Ft)
Uzsonna: 435 Ft
Vacsora: 540 Ft (2 699 Ft /5)
Összesen: 2 822 Ft
14. nap költsége fejenként: 1 411 Ft
Még nem tűnök el egyáltalán, nemsokára jövök a kiértékeléssel! Véleményeket, tapasztalatokat szívesen veszek hozzá!
Nagyon köszönöm, hogy velem tartottatok, szuperjó érzés ám! 🙂
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂
Helló! Én most csatlakoztam az oldalhoz,egyenlőre kacérkodom a gondolattal,hogy áttérek paleo étrendre,mert most derült ki,hogy a reggeli cukor értékem kicsit magas.Mindenesetre nagyon tetszik az oldal,figyelemmel fogom kísérni, jó ötleteket lehet meríteni. Egy tanács a máj sütéshez,én is most tanultam.Hogy ne durrogjon, sütés előtt meg kell szurkálni és tényleg nem csapkod,kipróbáltam. Igaz,hogy csirkemájat sütöttem,de szerintem ugyan úgy viselkedik a pulykamáj is.
Szia!
Örülök, hogy tetszik az oldal, és köszönöm a tippet, kipróbálom! 🙂
Niki