Csütörtök
Szeretném elmondani, hogy rettentően jól esik a sok hálás, biztató üzenet, amit Tőletek kapok! 🙂 Boldog vagyok, hogy ilyen jól fogadjátok ezt a tesztet, köszönöm! 🙂
Ha még nem tudod, hogy miről is szól ez a teszt, itt elolvashatod.
REGGELI
Saláta tojásfehérje túróval és tepertővel – Sanyi
- 1/2 jégsaláta (20 dkg) – 175 Ft
- 54 g sütőtök – 11 Ft
- 40 ml olívaolaj – 64 Ft
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk. oregánó
- 1 mk. só
- bors
- 78 g tepertő – 215 Ft
A tojásfehérje túróhoz (totu):
- 3 db tojás fehérjéje – 60 Ft
- 1/2 citrom leve – 35 Ft
- 6 g kókuszzsír – 75 Ft
- 2/3 mk. só
A totuhoz a tojásfehérjéket a citrommal, zsírral és a sóval kikevertem, majd lobogó vízbe csorgattam. Körülbelül 1 perc után egy szűrőkanállal kiszedtem a vízből, és egy gézlap, illetve egy szűrő segítségével lecsöpögtettem.
A salátát megmostam, feldaraboltam, a sütőtököt hozzáreszeltem. Az olívaolajat a fűszerekkel kikevertem, és a salátával összeforgattam. A végén a totu is belekerült. Nem mondom, hogy klasszikus párosítás, de Sanyi tepertőt evett hozzá, és szerette. 🙂
Tojásrántotta – Niki
- 5 db tojás – 200 Ft
- 1 g kókuszzsír – 13 Ft
- só
- pirospaprika
- 1/3 kígyóuborka – 57 Ft
- 86 g savanyú káposzta – 42 Ft
Talán sok magyarázatot nem igényel, klasszikus rántotta, ízlés szerint átsütve. 🙂 A savanyú káposzta nagyon jól passzol hozzá!
EBÉD
Zöldfűszeres sült csirkecomb fokhagymapürés sült zellerrel
A húshoz (felét ettük ma, fele holnapra maradt):
- 4 db (1,2 kg) egész csirkecomb – 962 Ft
- 34 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 29 Ft
- 16 g sertészsír a combok tetejére – 14 Ft
- só, bors
- bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű
A sült zellerhez:
- 1,326 kg zellergumó – 530 Ft
- 2 fej(!) fokhagyma – 114 Ft
- 16 g sertészsír a tepsi kikenéséhez – 14 Ft
- 92 g sertészsír (ezzel forgatom össze a zellert) – 79 Ft
- só, bors
- petrezselyem
A sült csirkecombhoz a zsírral kikentem a sütőtálat, és befűszereztem a combok alsó felét. Beletettem őket a tálba, és megkentem a tetejüket zsírral. Sóztam, borsoztam, majd előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket (190 fokon kb. 1 óra).
A fokhagymapürés sült zeller valami szenzációs dolog, Mezei Elmirának a második szakácskönyvében találkoztam vele. A lényege, hogy a zsírral összeforgatva, befűszerezve sütöm ki a zellert (170 fokon 60-90 perc) két fej fokhagyma kíséretében (nem kell megpucolni őket!). Amikor elkészült, a fokhagymafejek végét levágom, kinyomom belőle a pürévé sült fokhagymát, majd összekeverem a sült zellerrel. Ki kell próbálnotok, nagyon-nagyon jó!
UZSONNA
Sütőtökpuding – Niki
- Előző napról maradt 1/4 rész puding – 133 Ft
A mai ebéd nekem elég kiadós, ez a puding is csak azért csúszott még le, hogy mégse vesszen kárba. 🙂
Diós süti banánnal és almával – Sanyi
- 1/16 rész diós süti az 1. napról – 74 Ft
- 1 db (20 dkg) alma – 80 Ft
- 2 db (374 g) banán – 150 Ft
Ez a süti hűtőben simán eláll 3 napig, úgyhogy ne aggódjatok, jól van a Sanyi! 🙂
VACSORA
Marhahúsleves (1. napról)
- 1-1 tányér leves zöldséggel, hússal – 511 Ft
4. napi zárás
Reggeli: 947 Ft
Ebéd: 1 240 Ft (1 005 Ft /2 + 752 Ft)
Uzsonna: 437 Ft
Vacsora: 511 Ft (2 555 Ft /5)
Összesen: 3 135 Ft
4. nap költsége fejenként: 1 568 Ft
Holnap ugyanekkor ugyanitt? 🙂
Ha van kedved hozzá, tedd próbára a Te konyhádat és költségvetésedet is! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataidat! 🙂
Szia Niki!
Ma ebédre megcsináltam a sült zellert. Nagyon finom lett, vendégség volt nálunk, és mindenkinek ízlett. Nekem sajnos nem lett ilyen szép pirosra sült,de lehet hogy ez csak idő kérdése.Én nem győztem kivárni. Mindenesetre felkerűlt az étlapra, köszönet érte.
Üdv
Jaj, nagyon örülök! 🙂
Szia Niki! A sült zeller fantasztikus lehet, meg fogom csinálni most hétvégén.
(Az ebédnél az egyik tétel zsír árát tévesen tüntetted fel)
Szia! Majd írd meg, hogy ízlett! 🙂 Valóban elírtam, köszönöm, hogy szóltál, javítom! 🙂 Niki