… mert ha van mascarpone, és van babapiskóta, akkor van tiramisu is!
És nem csak olyan mintha. Fantasztikus ízek, isteni harmóniában, ahogy kell. Amikor elkészült a krém, legszívesebben megölelgettem volna magam, olyan boldog voltam. 😀 És persze nagyon nagy akaraterőre volt szükségem, hogy ne toljam be az egészet a remekmű elkészültéig. Ugye említettem már, hogy egy hős vagyok? 😉
Hozzávalók:
- 400 g paleo mascarpone – 800 ml (4 kis doboz) Cocomasból
- 5 db friss, mosott tojás szétválasztva
- 120 g édesítés a krémbe (én nyers mézet használtam)
- 1 mk. őrölt vanília
- 300 g paleo babapiskóta (4 adag)
- 4 dl jó erős feketekávé (kihűtve)
- 70 ml rum (rumaroma is megteszi)
- 2 evőkanál holland kakaópor
Elkészítés:
Először is főzd le a kávét, add hozzá a rumot, és hagyd kihűlni.
A tojások sárgáját az édesítő kétharmadával fehéredésig verjük, a fehérjét pedig a maradék édesítővel keményre. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a mascarponét, a vanília őrleményt, és alaposan kikeverjük. Meg ne kóstold, az istenért, ha szeretnéd, hogy maradjon belőle! Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
Egy magasabb falú tál aljára vékony réteg krémet kenünk (nem tudom, mire jó, de láttam egy videóban, és annyira guszta volt 🙂 ), majd a rumos kávéba mártott piskóták felével kirakjuk az alját. Csak egy pillanatig szabad a piskótát áztatni, és ne is merítsd a kávéba teljesen, csak félig (fektetett helyzetben)! Én ebből a mennyiségből dupla piskótarétegeket raktam a tálba, ez is volta a terv, mert piciket gyártottam. Ha kevesebb tésztával szereted, csökkentsd a mennyiséget.
Betakarjuk a piskótákat a krém kétharmadával, majd jöhet a következő (dupla) piskótaréteg. Rá a maradék krém kerül, végül megszórjuk a tetejét a kakaóval.
Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Az erős feketéről esetemben annyit megjegyeznék, hogy instant koffeinmentes kávét használtam hozzá, ami ugyan szentségtörésnek számít, de nincs kávéfőzőm, és nem bírom a koffeint… azért duzzogva, de elfogyott így is. 😉
Mivel zselatint nem, viszont annál több állaglazító tojásfehérjét használtam a krémben, nem annyira szépen szelhető, de miután megkóstoltad, ez már egyáltalán nem fog érdekelni… 😀
Ezt ma elkészítettem, egyenlőre csak a paleo babapiskótával, a mascarponét bebűnöztem eredeti formájában . Új fejlődési szakaszom lesz a paleo változat , amit közzétettél.
Finom lett , legközelebb meg teljesen paleo is : ))
Köszönöm szépen !
Egészségedre! 🙂