Onnan indult az egész, hogy megkérdeztem a Sanyit, mit szeretne enni vacsorára. A válasz az volt, hogy valami fasírtot, olyasmit, amit a hamburgerekbe tesznek. Ha már fasírt, és nem hamburger, akkor legalább szalmakrumpli, izé… dehogy: szalmarépa! 🙂 A végén a fasírt teljesen mellékes – bár igen jó – lett, főszerepbe a sült répa került. Valami isteni, de komolyan! Nem az én ötletem, valakitől hallottam nemrég, hogy imádja így a répát, és ez ott és akkor eszembe jutott. Miért is ne? Fantasztikus ötlet volt. Azóta rendszeresen készül, nem véletlenül. Sanyi egyenesen kijelentette, hogy a szalmakrumpli ehhez képest gyenge próbálkozás. 🙂
A szalmarépa:
A répát vékony csíkokra vágom, és forró, bő kókuszzsírban kisütöm. Tálalás előtt sózom. Ennyi. 🙂
Tudom, az elnevezés kicsit sántít, vékonyabbra kellett volna vágnom, de a „hasábrépa” kevésbé tetszett. 🙂
A pulykafasírt:
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált pulykahús
- 3 db tojás
- 1 tk. só
- bors
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
- kókuszzsír a sütéshez
Összegyúrom a hozzávalókat, és forró zsírban kisütöm a fasírtokat. 🙂
Én a batátát, a sült édes krumplit szeretem így, főleg a fehéret. A narancssárga sem rossz, de puhább, hasonlít a répára. A fasírtokba mindig teszek valamilyen zöldséget is. Legjobb a mixelt nyers krumpli, de hát az nem paleo 🙂
Igen, a fasírtokba én is szoktam. 🙂 Általában répát vagy sütőtököt, jó sokat… 🙂
Fúúúúú, ez a répa!!! De guszta jajj! 🙂 Épp a sültkrumplira keresek alternatívát,mert azt imááááááááádom! De a sült répát is nagyon! Rendesen sós lesz a répa,nem marad édes?
Csilla, ne haragudj, csak most vettem észre, hogy nem válaszoltam a hozzászólásodra. Szóval a répa édeskés persze, de utólag általában megsózom. Szerintem egyébként sósan vagy anélkül is isteni! 🙂