Narancsos kókuszkocka sütés nélkül

Sokszor olyankor születnek a legjobb dolgok, amikor az ember kicsit sem készül rá, csak “kényszerből” próbál megoldani egy helyzetet. Ez is egy ilyen történet. Mint már annyiszor, ismét besokalltam a konyhámban gyülekező, kókusztej készítéséből visszamaradt, kiszárított reszelékből. A legutolsó, egyébként igen sikeresnek bizonyult felhasználása a paleo mákos pite volt, de most nem fűlt hozzá a fogam. Gyorsabbat, különlegesebbet szerettem volna. Sikerült. 🙂

kokuszkocka3

Hozzávalók az alaphoz:

  • 7-8 dkg zsírtalanított, kiszárított kókuszreszelék (ennyi marad 20 dkg kókuszreszelékből készült tej után)
  • 15-16 dkg kókusztej vagy víz
  • 1 narancs
  • 1/2 citrom leve (kicsi citrom)
  • 10 dkg kókuszzsír
  • édesítés (én mézet használtam, és kövezzetek meg, de nem mértem le, mennyit – kóstolgattam)

A reszeléket a kókusztejjel visszanedvesítettem. Leturmixoltam egy egész narancsot, összegyúrtam a többi hozzávalóval, majd egy üvegtál (kb.15 x 20 cm-es) aljára simítottam a masszát. Hűtőbe tettem, amíg az öntet elkészült.

kokuszkocka4a

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 50 g kakaó
  • 50 g kókuszzsír
  • 40 g édesítés (nálam méz)
  • 1-2 dl kókusztej (sajnos szintén nem mértem le pontosan)

A hozzávalókat alaposan összekevertem, a tejből annyit csorgattam hozzá, hogy olyan olvasztott csokoládé állaga legyen (se nem túl híg, se nem túl sűrű). A hűtőből kivett masszára simítottam, majd visszatettem dermedni.

kokuszkocka1a

Mivel a hideg kókuszzsír az, ami összetartja az egészet, ezért mindenképpen hűtős történet, de nem kell sokat várni, hogy megszilárduljon. 🙂

kokuszkocka6

Első alkalommal evőkanállal kis kupacokat tettem egy tálcára a masszából, majd erre halmoztam a kicsit sűrűbbre kevert csokit. Így egy kicsit “vendégvárósabb” verziót kapunk, ha ismét készül, teszek fel képet.

Print Friendly, PDF & Email

“Narancsos kókuszkocka sütés nélkül” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*